Babak 

 

Interview met Master Babak Javid

Persoonlijke informatie

Waar ben je geboren? Teheran, Iran

Familieleden die betrokken zijn bij Tang Soo Do: Mijn zoon Jayden en mijn dochter Sherena.

Beroep of de handel buiten de Tang Soo Do: United Nations Security Sergeant Academische prestaties / militaire dienst: Marine Beveiligings Korps

Martial Arts Carrière

Wanneer, waar en waarom je begonnen met Tang Soo Do? In 1990, Wateringen bij Velo, door Robert Verwaaijen (vriend) van de basisschool die toen een demonstratie gaf. Sindsdien dacht ik dit wil ik ook!

Wat waren je eerste indrukken toen je begon en hoe hebben ze veranderd? Mijn eerste indruk was: Ik heb geen idee waar ik aan ben begonnen maar ik zal mij zeker gaan bewijzen. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik mij overal 100% voor inzet. Niet terug trekken in een gevecht pas ik toe in mijn dagelijkse leven!

Elke andere martial arts onderzocht? Stukjes Krav Maga en Wing Chun

Train anderen (politie, leger, etc.) Ik geef arrestatie en vuurwapen trainingen bij de VN

Hoe en waarom doe je verder te trainen en te dienen in de WTSDA? Ik ben dagelijks bezig met trainingen en wil mijzelf graag verder ontwikkelen.

Wie zijn een aantal van uw rolmodellen in en uit WTSDA? GM Shin is een inspirerende persoon voor mij alsmede GM Beaudoin. Verder Masters Sjef Lamens en Lennard Heskes met wie ik de laatste 21 jaar optrek. Master Khan is ook mijn voorbeeld.

Tang Soo Do carrière

Wat is je favoriete onderdeel van Tang Soo Do? Hyungs zijn een van de favoriete onderdelen.

Wat zijn sommige van jouw favoriete herinneringen aan je tijd in TSD? Alle Wereld Kampioenschappen zijn leuke herinneringen geweest. Het behalen van mijn meester graad in 2008/2009. Het feit dat mijn zoon Jayden die met 25 hersenoperaties toch de spirit toont om aan TSD te doen!!!

Wat is je favoriete wapen en waarom? Mijn favoriete wapen blijft mijn 2 vuisten want die heb ik zelf in de hand :)

Verschil tussen het moment waarop je voor het eerst begonnen met de opleiding en nu? Het verschil met toen is de wijze waarin les werd gegeven. Je had geen keus, het was geen luxe om te trainen maar een "must". Ook tegenover je leraar stond je als zijn leerling. Dit is een blijft een Koreaanse gevechtskunst, mensen in NL willen graag een Nederlandse draai eraan geven. We moeten onze mening kwijt kunnen tijdens de les. Dat is helaas niet anders.

Andere informatie of standpunten in met betrekking tot WTSDA dat je wilt benadrukken. Wij blijven een familie organisatie. Dat zal altijd bij WTSDA zo zijn.

Advies / Words of Wisdom:

Jeugd, tiener-en / of volwassen martial artist: Blijf jezelf en geloof in jezelf dan kom je eigenlijk al heel ver. Een TSD leraar is iemand die zegt :laten we het doen. Een instructeur is iemand die zegt: doe het!

Het voorbeeld van een TSD leraar is een voorbeeld dat wij moeten hanteren.

Lao tse zegt:

The best soldier does not attack. The superior fighter succeeds without violence. The greatest conqueror wins without struggle. The most successful manager leads without dictating. This is intelligent non aggressiveness. This is called the mastery of men.

Leer tips of manieren maak je lessen spannender:

Wil je een tip of een manier om je lessen spannender te maken? Kom langs bij Studio Chiban en we zullen je een onvergetelijke les bezorgen!

Tang Soo!

Babak Javid

Dan # 029246 - G0812

Oh Dan Master