In 1968 kwam Meester Jae Chul Shin naar de Verenigde Staten van Amerika als de Amerikaanse vertegenwoordiger van de Koreaanse Soo Bahk Do Bond. Hij vormde de Amerikaanse Soo Do Bond te Burlington, New Jersey. De organisatie breidde zich uit naar alle delen van Amerika en ook naar andere landen. Deze traditionele en klassieke kunst werd snel aangenomen en groeide snel in populariteit in geheel Amerika en de rest van de wereld. Na 14 jaar van promoten in de Verenigde Staten van Amerika en de wereld, werd er gereorganiseerd om tegemoet te komen aan de nieuwe internationale- en nationale eisen.

Op 13 en 14 november 1982 werd een Conventie van de Wereld Tang Soo Do Bond gehouden te Philadelphia, Pennsylvania, USA. Tijdens deze Conventie werden nieuwe statuten aangenomen en werd een nieuw logo en embleem gekozen. Het uniform en bandensysteem werden herzien en er werden nieuwe organisatiestandaards aangenomen. Het belangrijkste, Meester Jae Chul Shin werd erkend als Grootmeester van de Wereld Tang Soo Do Bond. Met de komst van de Wereld Tang Soo Do Bond, treedt Tang Soo Do een nieuw tijdperk van de ontwikkeling van de gevechtskunst tegemoet. De komende jaren zullen een
tijd zijn van verfijning van de standaards, de tradities, de kwaliteit en het professionalisme van de kunst.

In de laatste jaren is de Bond uitgegroeid van 17 aangesloten studio's tot 750, van 164 leden bij de oprichting tot meer dan 150.000 leden en meer dan 100 clubs. Met ingang van 1990 trainen scholen en verenigingen uit de hierna genoemde landen onder het vaandel van de Wereld Tang Soo Do Bond: Argentinië, Bahamas, Brazilë, Bolivia, Bulgarije, Canada, Chili, Ierland, India, Indonesië , Italië, Joegoslavië, Korea, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Oostenrijk, Pakistan, Panama, Peru, Polen, Puerto Rico, Saudi Arabië, Seychellen, Spanje, Syrië, Tsjechië, Slowakije, Uruguay, Venezuela, Verenigde Staten van Amerika, Zuid Afrika.

Meer informatie is te vinden op de website van de WSDTA.